Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

adik :')
Friday, May 18, 2012 ★ 7:29 AM │ (0) angels
this is my younger brother and he had excident few day ago (15 MAY 2012)  ;(





oke. pada mulanya mak memang tanak gitaw aku . alasan mak?
-sebab takut aku susah hati pasal usup-
seriously , aku sangat risaukan dia. sebab dia satu-2nya adik lelaki aku 
dan of course la sebab dia adik aku kan

then time tu aku masok toilet . dan aku cek la fone aku
ada miskol dari ayah aku . dua kali lak tu . agak pelik la sebab sepanjang aku kerja .
ayah takkan coll aku sebab dia taw kan aku tengah kerja . kami pun cuma berhubung malam-malam je

aku coll balik . aku rasa mesti ada benda penting kot
coll-coll dapat kat mak . mak kata 
naema. mat usup terok la . masok wad. dia excident semalam
tangan dia kena masok besi . cuma kat pergelangan jela
 mak cuma gitaw dia excident sebab nak ngelak dari kereta .dan dia terlanggar divider ada luka  kat pinggang dia .kat lutut. calar-calar kat badan tapi nasib baik lahh dia tak koma. dia siap lalu makan lagi . aku dengar cam tu rasa lega la sikit :)

fuhhh. rasa cam down sangat-sangat bila dengar pasal usup excident cam nie . tambah pulak ayah refuse untuk bubuh besi kat tangan usup, aku ingat bengkak biasa je . kalau boleh .aku pon tak nak dia boh besi. tapi doktor sampai jumpa ayah 2 kali . siap suruh ayah balik fikir dulu camna.
Ya Allah . aku sampai terfikir . kalaulaa aku ada kat sana . aku boleh bantu sikit-sikit

aku tak boleh tengok keadaan dia . aku tak taw dia luka banyak mana
bantu mak teman dia . sebab aku pon bidang medical . Insya-Allah walaupun takley
bantu banyak-banyak . aku akan tolong benda yang berdaya

padanla aku rasa tak sedap hati dan nak sangat coll mak aritu . tapi bila aku tengok jam
dah pukul 12 . kalau aku coll mak . mak mesti pelik dan risau kan
tapi the most sadly is depa ada kat hospital malam tu . sebab petang tu adik excident
kuat kan perasaan aku . yelahh mungkin sebab family bonding kot

the most rasa sakit mestilah adik kan . tapi yang the most rasa sedih . risau adalah MAK
mak siap nak rahsiakan benda nie dari aku . tapi bila pikir balik . mak baru gitaw aku
sebab tu aku taknak menangis bila coll mak . infact dalam hati Allah saja yang tahu
mak la orang yang jaga adik . teman adik . aku taw kat hospital tu mesti sejuk kan . makanan mahal
mesti mak tak cukup tido . letih dan pening-pening . kesiannya kat mak :'(

dalam 1 hari which is semalam . aku coll mak tak putus-putus . tanya usup camna . keadaan mak sekali
dan semalam lam pukul 7 dia buat pembedahan kat tangan dia . aku coll mak .aku tanya
mak , usup nangis tak? mak kata dia sedih je . tapi kakla nangis la
waaaa. kalau aku kat sana mesti aku pon turut nangis gak . sebab taktaw risiko operation tu
then aku bagi sedikit nasihat yang aku taw . 

tak lama lepas tu . usup keluar dari dewan bedah . mak kat dia boleh makan lepas 2 jam
Syukur Alhamdullilah
pagi nie (17 MAY) dalam pukul 6 mak coll aku . dan dia tak sedar dia yang coll aku
-yelahh kan . mak nie tak reti guna phone , aku rasa dia tertekan kot-
mak kata awal aku bangun sedangkan aku bangun sebab mak coll ja . tengok je kat skrin phone nama Ayah
terus aku jawab laju-laju. aku ingat ke ada pape tadi . mak cakap usup dah mula makan . dia nangis sebab rasa sakit , bius habis dan doktor dah bagi dia ubat .aku bagi nasihat sikit suruh usup gerakkan tangan dia time dia dah rasa okay . sebab nak darah sampai ke hujung jari dan dia boleh guna tangan seperti biasa
lepas habis sembang dengan mak . aku takley tido . rasa cam nak coll or mcg sesape pon
aku nak mcg kakla . tapi nanti kalau aku coll dia mesti aku nagis kan . so aku pendam jela dan aku nangis sorang-sorang .

 aku taknak nangis bila cakap dengan mak . sebab mak dah pesan kat aku jangan susah hati
even orang lain anggap sikit je menda tu . tapi adikk kan . banyak mana pun atau sikit mana pun dia luka
aku mesti menangis . tangan dia pon mungkin tak sekuat orang lain tapi takpelaa mungkin ini dah ditentukan oleh Allah :')

-nie baru sikit je . in fact ada banyak lagi benda -

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
adik :')
Friday, May 18, 2012 ★ 7:29 AM │ (0) angels
this is my younger brother and he had excident few day ago (15 MAY 2012)  ;(





oke. pada mulanya mak memang tanak gitaw aku . alasan mak?
-sebab takut aku susah hati pasal usup-
seriously , aku sangat risaukan dia. sebab dia satu-2nya adik lelaki aku 
dan of course la sebab dia adik aku kan

then time tu aku masok toilet . dan aku cek la fone aku
ada miskol dari ayah aku . dua kali lak tu . agak pelik la sebab sepanjang aku kerja .
ayah takkan coll aku sebab dia taw kan aku tengah kerja . kami pun cuma berhubung malam-malam je

aku coll balik . aku rasa mesti ada benda penting kot
coll-coll dapat kat mak . mak kata 
naema. mat usup terok la . masok wad. dia excident semalam
tangan dia kena masok besi . cuma kat pergelangan jela
 mak cuma gitaw dia excident sebab nak ngelak dari kereta .dan dia terlanggar divider ada luka  kat pinggang dia .kat lutut. calar-calar kat badan tapi nasib baik lahh dia tak koma. dia siap lalu makan lagi . aku dengar cam tu rasa lega la sikit :)

fuhhh. rasa cam down sangat-sangat bila dengar pasal usup excident cam nie . tambah pulak ayah refuse untuk bubuh besi kat tangan usup, aku ingat bengkak biasa je . kalau boleh .aku pon tak nak dia boh besi. tapi doktor sampai jumpa ayah 2 kali . siap suruh ayah balik fikir dulu camna.
Ya Allah . aku sampai terfikir . kalaulaa aku ada kat sana . aku boleh bantu sikit-sikit

aku tak boleh tengok keadaan dia . aku tak taw dia luka banyak mana
bantu mak teman dia . sebab aku pon bidang medical . Insya-Allah walaupun takley
bantu banyak-banyak . aku akan tolong benda yang berdaya

padanla aku rasa tak sedap hati dan nak sangat coll mak aritu . tapi bila aku tengok jam
dah pukul 12 . kalau aku coll mak . mak mesti pelik dan risau kan
tapi the most sadly is depa ada kat hospital malam tu . sebab petang tu adik excident
kuat kan perasaan aku . yelahh mungkin sebab family bonding kot

the most rasa sakit mestilah adik kan . tapi yang the most rasa sedih . risau adalah MAK
mak siap nak rahsiakan benda nie dari aku . tapi bila pikir balik . mak baru gitaw aku
sebab tu aku taknak menangis bila coll mak . infact dalam hati Allah saja yang tahu
mak la orang yang jaga adik . teman adik . aku taw kat hospital tu mesti sejuk kan . makanan mahal
mesti mak tak cukup tido . letih dan pening-pening . kesiannya kat mak :'(

dalam 1 hari which is semalam . aku coll mak tak putus-putus . tanya usup camna . keadaan mak sekali
dan semalam lam pukul 7 dia buat pembedahan kat tangan dia . aku coll mak .aku tanya
mak , usup nangis tak? mak kata dia sedih je . tapi kakla nangis la
waaaa. kalau aku kat sana mesti aku pon turut nangis gak . sebab taktaw risiko operation tu
then aku bagi sedikit nasihat yang aku taw . 

tak lama lepas tu . usup keluar dari dewan bedah . mak kat dia boleh makan lepas 2 jam
Syukur Alhamdullilah
pagi nie (17 MAY) dalam pukul 6 mak coll aku . dan dia tak sedar dia yang coll aku
-yelahh kan . mak nie tak reti guna phone , aku rasa dia tertekan kot-
mak kata awal aku bangun sedangkan aku bangun sebab mak coll ja . tengok je kat skrin phone nama Ayah
terus aku jawab laju-laju. aku ingat ke ada pape tadi . mak cakap usup dah mula makan . dia nangis sebab rasa sakit , bius habis dan doktor dah bagi dia ubat .aku bagi nasihat sikit suruh usup gerakkan tangan dia time dia dah rasa okay . sebab nak darah sampai ke hujung jari dan dia boleh guna tangan seperti biasa
lepas habis sembang dengan mak . aku takley tido . rasa cam nak coll or mcg sesape pon
aku nak mcg kakla . tapi nanti kalau aku coll dia mesti aku nagis kan . so aku pendam jela dan aku nangis sorang-sorang .

 aku taknak nangis bila cakap dengan mak . sebab mak dah pesan kat aku jangan susah hati
even orang lain anggap sikit je menda tu . tapi adikk kan . banyak mana pun atau sikit mana pun dia luka
aku mesti menangis . tangan dia pon mungkin tak sekuat orang lain tapi takpelaa mungkin ini dah ditentukan oleh Allah :')

-nie baru sikit je . in fact ada banyak lagi benda -

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie