Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

Wad Dahlia
Sunday, April 29, 2012 ★ 1:01 AM │ (0) angels
owhh makcik . makcik sangat comellah
senyum pun comel . lawak pulak tu
pendek kata seronoklahh layan makcik punya pe'el hari nie :)
hiwhiw

oke .pasti semua readers tertanya kan . apa la yang aku tetiba ja cakap sal seorang makcik
mesti semua orang rasa pelik dan aneh kan
takpe-takpe . don't worry lah . aku nak berstory lanie :)

okeh . setelah 2 minggu dok dalam wad Puteri . akhirnye bertukar wad la pulak
kali nie aku masok Wad Dahlia . wad untuk orang yang mengalami kepatahan
dan majoriti jugak ada patient yang ada penyakit DM - Diabetes Mellitus -
kesian la tengok depa . ada yang excident . tak kurang jugak yang kerat kaki.
kesian kan kat depa :'/
ramai yang dah puas -means boring dalam slank Kelantan-
yela mana taknya ada yang duduk lebih dari sebulan , 2 bulan
yang baru dok 2 minggu pun bekeng-marah- kemain depa nie pon . amboii aihh
waa . nak mention jugak kat sini . siap ada sorang patient nie . dia nie adalah akak kepada
pengajar kami - Puan Zaitun Mohd Idi -cikgu yang paling bekeng dan digeruni tapi baik hati- (:
akaknye comel la . anak sedara dia ikat 2 jambui kat dia .
baik pon baik . peramah lak tu
hiwhiw
oke berbalik kepada heading di atas nak citer la kan sorang makcik nieh
nama dia ape tah . aku pon tak sure
aku p kat dia sebab nak amek Virtual Sign-tekanan darah . and sumer-sumer laa-

pastu dia serendeah la kat pagaq . maknanya melekat kat pagar katil
aku tanya kat dia
aku : makcik , nape serendeah kat tepi katil . jatuh kang baru taw
makcik : iyeee - dengan gaya comel n mengajuk aku sebab aku cakap nape
waa. slank KL ea makcikk . pandai nohh 
aku : makcik , kita nak amek tekanan darah makcik nie .
 makcik...jangan bergerak nanti meletop kang baru taw  - aku cakap macam polis - hahaha
makcik tu punya la ikot sampai yang keras je tangan tu dan duduk diam
bila kawan aku nak check suhunya . 
kawan : makcik
makcik : aahhhhhh -dalam nada terkejut-
kawan : haaaa??!! turut terkejut jugak
hahahaahaha . baru aku taw yang makcik tu takut sebab aku cakap 
benda yang nak amek tekanan darah tu akan meletop
makcik , saya melawak jela . ada ke percaya -.-

aku ada jugak ajar dia cara bernafas yang betul sebab SP02 nye rendah 
-bernafas tarik dalam dan tunggu lama-lama-
makcik tu pon ikot je apa yang aku buat . alaai comel jep (:

then bila dah abeh buat semua tu aku pon duduk la kat kerusi pelawat sebelah katil makcik tu
aku ngan kawan aku tanya la kat makcik tu
kami : makcik . makcik ada berapa orang anak?
makcik : ada 4 . semuanya jate belako
kami : dah kawin ke semua tu makcik?
makcik : kawin dah belako-belako tuuu
kami : alah, baru je nak jadi menantu makcik ..
boleh makcik tu jawab
makcik : kebetulan . semuanya dah kawin . kalau boleh dibincang semula.bolehlaa jadi menantu
kami berpandangan sambil gelak laaa..
makcik-makcik . ada ke pikir camtu . kami melawak jela . nak bincang apanya makcik
hahahahahaha . ada ke pemikiran camtu 


letih jugak hari nie , tapi bila layan makcik-makcik nie . melawak dengan depa sembang-sembang jadi seronok taw :) . aku dengan kawan aku ada jugak dengaq kisah sedih dari seorang akak ni la . dia kena kerat kaki sebab kencing manis dan menda tu buat dia buta . kesiannya , menangis aku dibuatnya . dia buat aku rindu kat mak taw . 

"sabaq ye kak , semua tu ujian Allah. Dia buat camtu sebab dia sayang kat kak." 

 tu je yang boleh kami cakap kat dia . selain tu aku pegang erat tangan dia :')

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
Wad Dahlia
Sunday, April 29, 2012 ★ 1:01 AM │ (0) angels
owhh makcik . makcik sangat comellah
senyum pun comel . lawak pulak tu
pendek kata seronoklahh layan makcik punya pe'el hari nie :)
hiwhiw

oke .pasti semua readers tertanya kan . apa la yang aku tetiba ja cakap sal seorang makcik
mesti semua orang rasa pelik dan aneh kan
takpe-takpe . don't worry lah . aku nak berstory lanie :)

okeh . setelah 2 minggu dok dalam wad Puteri . akhirnye bertukar wad la pulak
kali nie aku masok Wad Dahlia . wad untuk orang yang mengalami kepatahan
dan majoriti jugak ada patient yang ada penyakit DM - Diabetes Mellitus -
kesian la tengok depa . ada yang excident . tak kurang jugak yang kerat kaki.
kesian kan kat depa :'/
ramai yang dah puas -means boring dalam slank Kelantan-
yela mana taknya ada yang duduk lebih dari sebulan , 2 bulan
yang baru dok 2 minggu pun bekeng-marah- kemain depa nie pon . amboii aihh
waa . nak mention jugak kat sini . siap ada sorang patient nie . dia nie adalah akak kepada
pengajar kami - Puan Zaitun Mohd Idi -cikgu yang paling bekeng dan digeruni tapi baik hati- (:
akaknye comel la . anak sedara dia ikat 2 jambui kat dia .
baik pon baik . peramah lak tu
hiwhiw
oke berbalik kepada heading di atas nak citer la kan sorang makcik nieh
nama dia ape tah . aku pon tak sure
aku p kat dia sebab nak amek Virtual Sign-tekanan darah . and sumer-sumer laa-

pastu dia serendeah la kat pagaq . maknanya melekat kat pagar katil
aku tanya kat dia
aku : makcik , nape serendeah kat tepi katil . jatuh kang baru taw
makcik : iyeee - dengan gaya comel n mengajuk aku sebab aku cakap nape
waa. slank KL ea makcikk . pandai nohh 
aku : makcik , kita nak amek tekanan darah makcik nie .
 makcik...jangan bergerak nanti meletop kang baru taw  - aku cakap macam polis - hahaha
makcik tu punya la ikot sampai yang keras je tangan tu dan duduk diam
bila kawan aku nak check suhunya . 
kawan : makcik
makcik : aahhhhhh -dalam nada terkejut-
kawan : haaaa??!! turut terkejut jugak
hahahaahaha . baru aku taw yang makcik tu takut sebab aku cakap 
benda yang nak amek tekanan darah tu akan meletop
makcik , saya melawak jela . ada ke percaya -.-

aku ada jugak ajar dia cara bernafas yang betul sebab SP02 nye rendah 
-bernafas tarik dalam dan tunggu lama-lama-
makcik tu pon ikot je apa yang aku buat . alaai comel jep (:

then bila dah abeh buat semua tu aku pon duduk la kat kerusi pelawat sebelah katil makcik tu
aku ngan kawan aku tanya la kat makcik tu
kami : makcik . makcik ada berapa orang anak?
makcik : ada 4 . semuanya jate belako
kami : dah kawin ke semua tu makcik?
makcik : kawin dah belako-belako tuuu
kami : alah, baru je nak jadi menantu makcik ..
boleh makcik tu jawab
makcik : kebetulan . semuanya dah kawin . kalau boleh dibincang semula.bolehlaa jadi menantu
kami berpandangan sambil gelak laaa..
makcik-makcik . ada ke pikir camtu . kami melawak jela . nak bincang apanya makcik
hahahahahaha . ada ke pemikiran camtu 


letih jugak hari nie , tapi bila layan makcik-makcik nie . melawak dengan depa sembang-sembang jadi seronok taw :) . aku dengan kawan aku ada jugak dengaq kisah sedih dari seorang akak ni la . dia kena kerat kaki sebab kencing manis dan menda tu buat dia buta . kesiannya , menangis aku dibuatnya . dia buat aku rindu kat mak taw . 

"sabaq ye kak , semua tu ujian Allah. Dia buat camtu sebab dia sayang kat kak." 

 tu je yang boleh kami cakap kat dia . selain tu aku pegang erat tangan dia :')

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie