Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

ohh . itu ke caring?
Saturday, February 4, 2012 ★ 12:48 PM │ (0) angels
ada jugak orang yang over caring kat aku .. errr
 .
Oke . bermulanya kisah yang membuat aku geram nie 
bila ada la number nie kan . nahh amek . 0125242538
ampa nak kacau pon tak pa . aku bagi
miskol la aku dan buat call me back tengah-2 malam buta
sorilaa . time tu aku dah tido . oke esok paginya aku miskol ja
pastu dia kol aku dan bla. bla . bla
aku malas nak layan dia . aku cakap silap no kot
dan dia pulak dok kalut dengan ikhlas pala bapak apa tah
aku pon layan la dua tiga kali
then aku sembang gan mak aku . dia pulak dok call . 
memang waiting a. pastu dok kata aku gayut gan pakwe aku .
 pastu aku pon kata la bukan aku gayut gan mak
tetiba antaq 
OWH.NGAT KN PKWE.SORI TAW TDOH DYA CM 2. MF B . HEHE
 aku tak kenai ang . tetiba panggil aku b
aku pon kata la. 
B B APA? BABI KA..
memang kena la ang . padan muka
dah tu dok kalut-2 antaq mcg . dah la time tu aku ada assignment
aduhhh . geram tak dak dah . pastu dok wat luahan hati apa tah
citer pasai awek dia mati la apa la.
dok mcg meskol apa suma dan aku hangin bila dia antaq
HYE BRO ?WTPA X MSG? HAHA

aku pon geram dan balas 
CKP ELOK-2 BLEH X?BG LA SLAM KA APA. HANG PON AKU XKNAI

dia pon balas
HAH.YG 2 PON NK MRAH.ADOI.AKU MNX MF SANGAT2.AKU LAWAK JA PON.PANGIL CM 2 PON HNG NK MRAH. BESA LA WEI.MYBE HNG X KNAI AKU SBB 2 HNG MRAH. AKU MNX MF SKALI LG.
 
sebab aku angin . aku pon kata
PUNYA PASAI LA.DAH.XPYAH DOK NTA MCG SGT LA.AQ ADA PKWE DAH..

pastu dia pon balas
K FINE.AKU ON X KELAPAQ NK MSG HNG.HNG TW ARK AKU MSG HNG SEMUA NI DEMI KBAIKAN HNG.DEMI KSELAMATN HNG.HNG FAHAM X?NIAT AKU BAAIK NK TOLONG HNG.TP AKU WAT BAIK HNG LAK MAKI2 AKU.AKU TW HNG DOK KUALA KETIL.ADA ORG GTAW KT AKU SUROH JGA HNG. SBB ADA ORG X PUAS HATI NGN HNG.HNG JNGN INGAT ORG YG HNG SANGKA BAIK BTOL2 BAIK . AKU DH CUBA NK JGA HNG. SBB AKU DH JANJI NGN SESEORANG 2. TP HNG MAKI2 AKU . K FINE. JNGAN SALAHKAN AKU . ASSALAMUALAIKOM.JAGA DIRI 


sebab malaih nak layan sesangat
WASALAM..HA.BOLEH PN TRUS TRANG..INGATKAN XLEY CKP BTOI.OKE.AWK NIE SAPA?

dan dengan ayat poyonya
SAYA NK INGATKAN AWK JGA DIRI LEKLOK.LW ADA ORG EKORI AWK . AWK TRUS FON SYA. SYA AKN TOLONG AWK. LW SYA XDK LM KEDAH.SY MNX TOLONG KWAN2 SYA TOLONG AWK.K LARH.LW SYA WT AWK SAKIT HT.SY BTOI2 MNX MF.SBB SYA X SUKA SKITI HT PEREMPUAN N X SKA SYA ADA MUSOH.KIM SLAM KT PKWE AWK.ASSALAMUALAIKOM

 orait sebagai penghabisan
 OKELAH..SY PN BKAN DOK ADA KAT K.KTIL,DAH DOK KLANTAN A.OKELA.TRIMA KASIH.

oke dan habis juga
SAMA2. JGA DRI NAH

tak lama kemudian tetiba mintak aku call . dan tetiba taw pulak nama aku Naema.
haa. aduyai nak jadi pelindung aku ka? tak perlulah . aku ada ALLAH
dia yang akan melindungi aku . so terima kasih jela ye :)


*dan tidak semena-mena aku kena ngaku aku ada pakwe . sedangkan tak dak pon . aduyaii -.-




Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
ohh . itu ke caring?
Saturday, February 4, 2012 ★ 12:48 PM │ (0) angels
ada jugak orang yang over caring kat aku .. errr
 .
Oke . bermulanya kisah yang membuat aku geram nie 
bila ada la number nie kan . nahh amek . 0125242538
ampa nak kacau pon tak pa . aku bagi
miskol la aku dan buat call me back tengah-2 malam buta
sorilaa . time tu aku dah tido . oke esok paginya aku miskol ja
pastu dia kol aku dan bla. bla . bla
aku malas nak layan dia . aku cakap silap no kot
dan dia pulak dok kalut dengan ikhlas pala bapak apa tah
aku pon layan la dua tiga kali
then aku sembang gan mak aku . dia pulak dok call . 
memang waiting a. pastu dok kata aku gayut gan pakwe aku .
 pastu aku pon kata la bukan aku gayut gan mak
tetiba antaq 
OWH.NGAT KN PKWE.SORI TAW TDOH DYA CM 2. MF B . HEHE
 aku tak kenai ang . tetiba panggil aku b
aku pon kata la. 
B B APA? BABI KA..
memang kena la ang . padan muka
dah tu dok kalut-2 antaq mcg . dah la time tu aku ada assignment
aduhhh . geram tak dak dah . pastu dok wat luahan hati apa tah
citer pasai awek dia mati la apa la.
dok mcg meskol apa suma dan aku hangin bila dia antaq
HYE BRO ?WTPA X MSG? HAHA

aku pon geram dan balas 
CKP ELOK-2 BLEH X?BG LA SLAM KA APA. HANG PON AKU XKNAI

dia pon balas
HAH.YG 2 PON NK MRAH.ADOI.AKU MNX MF SANGAT2.AKU LAWAK JA PON.PANGIL CM 2 PON HNG NK MRAH. BESA LA WEI.MYBE HNG X KNAI AKU SBB 2 HNG MRAH. AKU MNX MF SKALI LG.
 
sebab aku angin . aku pon kata
PUNYA PASAI LA.DAH.XPYAH DOK NTA MCG SGT LA.AQ ADA PKWE DAH..

pastu dia pon balas
K FINE.AKU ON X KELAPAQ NK MSG HNG.HNG TW ARK AKU MSG HNG SEMUA NI DEMI KBAIKAN HNG.DEMI KSELAMATN HNG.HNG FAHAM X?NIAT AKU BAAIK NK TOLONG HNG.TP AKU WAT BAIK HNG LAK MAKI2 AKU.AKU TW HNG DOK KUALA KETIL.ADA ORG GTAW KT AKU SUROH JGA HNG. SBB ADA ORG X PUAS HATI NGN HNG.HNG JNGN INGAT ORG YG HNG SANGKA BAIK BTOL2 BAIK . AKU DH CUBA NK JGA HNG. SBB AKU DH JANJI NGN SESEORANG 2. TP HNG MAKI2 AKU . K FINE. JNGAN SALAHKAN AKU . ASSALAMUALAIKOM.JAGA DIRI 


sebab malaih nak layan sesangat
WASALAM..HA.BOLEH PN TRUS TRANG..INGATKAN XLEY CKP BTOI.OKE.AWK NIE SAPA?

dan dengan ayat poyonya
SAYA NK INGATKAN AWK JGA DIRI LEKLOK.LW ADA ORG EKORI AWK . AWK TRUS FON SYA. SYA AKN TOLONG AWK. LW SYA XDK LM KEDAH.SY MNX TOLONG KWAN2 SYA TOLONG AWK.K LARH.LW SYA WT AWK SAKIT HT.SY BTOI2 MNX MF.SBB SYA X SUKA SKITI HT PEREMPUAN N X SKA SYA ADA MUSOH.KIM SLAM KT PKWE AWK.ASSALAMUALAIKOM

 orait sebagai penghabisan
 OKELAH..SY PN BKAN DOK ADA KAT K.KTIL,DAH DOK KLANTAN A.OKELA.TRIMA KASIH.

oke dan habis juga
SAMA2. JGA DRI NAH

tak lama kemudian tetiba mintak aku call . dan tetiba taw pulak nama aku Naema.
haa. aduyai nak jadi pelindung aku ka? tak perlulah . aku ada ALLAH
dia yang akan melindungi aku . so terima kasih jela ye :)


*dan tidak semena-mena aku kena ngaku aku ada pakwe . sedangkan tak dak pon . aduyaii -.-




Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie