Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

-never ever n ever thinking bout love-
Wednesday, December 7, 2011 ★ 10:41 AM │ (0) angels
owhhh Tuhan . baru aku taw ari nie  . ahhhhhh. bukan ianya semalam
aku sedih . rebah . dan teramat pedih . for second time
aku kecewa dengan cinta yang dibuat oleh aku sendiri

seriously memang menyakitkan bila taw benda tu . apa salah aku?
nape aku tak ley dapatkan orang yang aku suka.
dia nampak macam bagi change tapi semua tu kabur
Ya Allah . aku even save mcg dia yang capai lebih 2000
dan hari nie aku akan buang :'( . sangat menyedihkan
aku even save bila ari pertama kami mula chat 22.5.2011. usha wall dia setiap kali online
dan kiranya semua nie dah tak bermakna . ternyata dia dah ada couple
orang yang aku suka . yang aku ingat dia single tapi dia dah ada couple
sedihnya aku rasa . nape aku tak taw sebelum nie
dan aku still bermain dengan perasan bodoh aku nie . terus suka kat dia
sampai tahap aku cerita kat kawan-2 aku bertapa minatnya aku kat dia
:')
 mungkin bukan jodoh aku . rite maybe aku dapat yang lebih baik
tapi aku minat kat dia . jelas perasaan nie
sampaikan aku nak belajar naik kete adalah untuk dia . senang nak bawak kete kakla dan jalan-2
tapi semuanya hancur . dan aku benci perasaan bodoh nie
benci sangat-2 . memang bukan salah dia . tapi takley ke tunggu aku bagitaw
yang aku suka dia . just 3 patah kata tu ...
ampa . kami suka kat ampa :) 
dan lanie aku rasa tak dan daa dan aku tak patut mengharap kat dia lagi
even aku suka sesangat dan aku cerita setiap perasaan aku kat membe-2 aku
aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhhh
stop it . aku akan jauhkan diri aku dari ko . jauhkan perasaan nie
dan maybe aku takkan dapat sayang kat seseorang lagi macam sekarang nie
dan pintu hati aku mungkin tak kan terbuka .

ampa . maafkan kami sebab dok ganggu ampa
bila kami takot kami anta mcg kat ampa
bila kami rasa excited kami anta mcg kat ampa.
 kami tak taw ampa da couple ngan dia
maaf ...

even sampai dah satu tahap yang aku yakin aku akan dapatkan dia
aku anta morning kat dia dan berharap aku org yang awal anta morning
cheer his day . wif my wishes . but it look stupid
bodoh sangat-2 dan teramat sangat
 dan bila aku stalk balik gurl tu dah tak dak dalam fb
boy tu pon da tak mcg aku dan stop camtu je .
yeah I'm realise now . maaf T____T






dan . this feel is sucks !


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
-never ever n ever thinking bout love-
Wednesday, December 7, 2011 ★ 10:41 AM │ (0) angels
owhhh Tuhan . baru aku taw ari nie  . ahhhhhh. bukan ianya semalam
aku sedih . rebah . dan teramat pedih . for second time
aku kecewa dengan cinta yang dibuat oleh aku sendiri

seriously memang menyakitkan bila taw benda tu . apa salah aku?
nape aku tak ley dapatkan orang yang aku suka.
dia nampak macam bagi change tapi semua tu kabur
Ya Allah . aku even save mcg dia yang capai lebih 2000
dan hari nie aku akan buang :'( . sangat menyedihkan
aku even save bila ari pertama kami mula chat 22.5.2011. usha wall dia setiap kali online
dan kiranya semua nie dah tak bermakna . ternyata dia dah ada couple
orang yang aku suka . yang aku ingat dia single tapi dia dah ada couple
sedihnya aku rasa . nape aku tak taw sebelum nie
dan aku still bermain dengan perasan bodoh aku nie . terus suka kat dia
sampai tahap aku cerita kat kawan-2 aku bertapa minatnya aku kat dia
:')
 mungkin bukan jodoh aku . rite maybe aku dapat yang lebih baik
tapi aku minat kat dia . jelas perasaan nie
sampaikan aku nak belajar naik kete adalah untuk dia . senang nak bawak kete kakla dan jalan-2
tapi semuanya hancur . dan aku benci perasaan bodoh nie
benci sangat-2 . memang bukan salah dia . tapi takley ke tunggu aku bagitaw
yang aku suka dia . just 3 patah kata tu ...
ampa . kami suka kat ampa :) 
dan lanie aku rasa tak dan daa dan aku tak patut mengharap kat dia lagi
even aku suka sesangat dan aku cerita setiap perasaan aku kat membe-2 aku
aaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrggggggggggggghhhhhhhhhhhhhh
stop it . aku akan jauhkan diri aku dari ko . jauhkan perasaan nie
dan maybe aku takkan dapat sayang kat seseorang lagi macam sekarang nie
dan pintu hati aku mungkin tak kan terbuka .

ampa . maafkan kami sebab dok ganggu ampa
bila kami takot kami anta mcg kat ampa
bila kami rasa excited kami anta mcg kat ampa.
 kami tak taw ampa da couple ngan dia
maaf ...

even sampai dah satu tahap yang aku yakin aku akan dapatkan dia
aku anta morning kat dia dan berharap aku org yang awal anta morning
cheer his day . wif my wishes . but it look stupid
bodoh sangat-2 dan teramat sangat
 dan bila aku stalk balik gurl tu dah tak dak dalam fb
boy tu pon da tak mcg aku dan stop camtu je .
yeah I'm realise now . maaf T____T






dan . this feel is sucks !


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie