Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

kawan ohh kawan
Saturday, November 5, 2011 ★ 9:23 AM │ (0) angels
for a while, lama xpost sumthing
tetiba ja nak share satu cerita :)
apa-apa hal pon
Assalamualaikum semua

kami nak cita sumthing la tentang seseorang
yang dikenali sebagai kawan lahh kan
oke, sebelum nie dia ada jugak wat pangai
dan kami ley tahan lagi layan dia elok-elok
sebab nak jaga hati dia, nama pon kawan kan
then malas la nak gadoh, sebab nak stay dengan dia pon dalam 2 taun setengah nie
kira nak baik-baik la lam tempoh nie , malas nak cari pasal
tapi, bila dia buat pala keras dia, kami pon ada batasnya
tarak pasai nak bagi change wey,
orang pon ada perasaan gak
paling menyakitkan hati, benda yang berlaku baru-baru nie la


bayangkan la, kami da beli tiket bas (4.7 @ pagi), then bila da kol kak sorang nie
kami janji gan dia yang nak balik sekali, naik keta ayah
then tiket tu nak jual kat si dia (kawan) . kami la pulun call dia, dok ingat kawan kan
yang dia tu taw meyusahkan ja , alasan tak ley kua bandar,
beb, aku pon dok belah hulu, jauh jugak nak p bandar
tapi aku ley kua pon  . so ko kena iktihar sendiri la

nak dijadikan cerita yang sakit hati tu, 
ada jugak budak langkawi (BL) yang praktikal dengan kami
si dia ney tetiba call BL tu, dan bagitaw ada tiket  (3.7 @malam)
err, terasa kat situ sat. asal tetiba ko ada kredit ney? bila gan aku, aku yang kena call
tak pelaa, dengar si dia bukan main seronok la nak balik awai
tapi cam mana gan tiket kami nie? dia nak beli dak?
law seronok sangat pon dapat tiket awai, at least mcg la kami
habaq yang nak dapat da tiket awai
bukan kami nak marah pon, tapi cara tu,
law dia tak mao tiket tu, kami ley juai kat kaunter, tapi apa pon tak habaq
dah la kena RM40.00, mahai kot bukan murah

dah tu si dia nie pulun menyusahkan BL nie.
soh kawan tu kuaq p beli tiket, sedangkan dia sendiri ,ley kua .
dan alasan yang sama, payah nak kuaq bandar sebab jauh,
heishhhh, menyusahkan ja dia taw
dan bila BL  tu tanya,
abeh tu cammana dengan tiket nadia?
dengan selamaba nya dia jawab
laa, da dapat tiket 3.7 , buat apa dengan tiket dia...
errrr. terasa gilaaa, cam tu ka kawan??
nak yang lebih menyenangkan dia, tapi orang lain dia tak mao pikir
dan bila BL  tu tak tahan dengan kerenah dia, yang kuat mengarah tu
BL tu tanya,
nadia, ang nak dak tiket tu, aku nak beli
kami pon juai la kat dia (BL) la, biaq si dia tu taw rasa
dah la tak mcg apa -apa. silap-silap tiket kami burn
si dia pon buntu dan mcg kat BL
weyh, aku dah buntu la, lau tak dak sangat-2 . aku amek tiket nadia la.
dan BL tanya kami, kami soh BL balas kat dia
nadia da jual tiket tu
dan si dia balas
gila hang, aku nak balik dengan apa nie?
(baru taw gelabah hang)
then BL pon malas nak layan dia.. so kena iktihar sendiri..

and the end, kami call BL pagi  4.7 (time tu BL da naik bas)
si dia pon naik bas pagi tu , sebelah bas BL je pun
hahahahaha, pulun sangat nak balik awai, tapi dapat jugak bas yang waktu sama.
BL kata dia mintak pertolongan kakak mana tah, yang jaga bas..
pandai lak iktihar sendiri,
yang pulun dok mengarah kami tu pasaipa,
orang camtu la, nak guna kawan time susa ja.
time senang dia blahh .....


*terasa, tetap terasa, tapi dia bukan orang lain. kawan kami gak :'(





Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
kawan ohh kawan
Saturday, November 5, 2011 ★ 9:23 AM │ (0) angels
for a while, lama xpost sumthing
tetiba ja nak share satu cerita :)
apa-apa hal pon
Assalamualaikum semua

kami nak cita sumthing la tentang seseorang
yang dikenali sebagai kawan lahh kan
oke, sebelum nie dia ada jugak wat pangai
dan kami ley tahan lagi layan dia elok-elok
sebab nak jaga hati dia, nama pon kawan kan
then malas la nak gadoh, sebab nak stay dengan dia pon dalam 2 taun setengah nie
kira nak baik-baik la lam tempoh nie , malas nak cari pasal
tapi, bila dia buat pala keras dia, kami pon ada batasnya
tarak pasai nak bagi change wey,
orang pon ada perasaan gak
paling menyakitkan hati, benda yang berlaku baru-baru nie la


bayangkan la, kami da beli tiket bas (4.7 @ pagi), then bila da kol kak sorang nie
kami janji gan dia yang nak balik sekali, naik keta ayah
then tiket tu nak jual kat si dia (kawan) . kami la pulun call dia, dok ingat kawan kan
yang dia tu taw meyusahkan ja , alasan tak ley kua bandar,
beb, aku pon dok belah hulu, jauh jugak nak p bandar
tapi aku ley kua pon  . so ko kena iktihar sendiri la

nak dijadikan cerita yang sakit hati tu, 
ada jugak budak langkawi (BL) yang praktikal dengan kami
si dia ney tetiba call BL tu, dan bagitaw ada tiket  (3.7 @malam)
err, terasa kat situ sat. asal tetiba ko ada kredit ney? bila gan aku, aku yang kena call
tak pelaa, dengar si dia bukan main seronok la nak balik awai
tapi cam mana gan tiket kami nie? dia nak beli dak?
law seronok sangat pon dapat tiket awai, at least mcg la kami
habaq yang nak dapat da tiket awai
bukan kami nak marah pon, tapi cara tu,
law dia tak mao tiket tu, kami ley juai kat kaunter, tapi apa pon tak habaq
dah la kena RM40.00, mahai kot bukan murah

dah tu si dia nie pulun menyusahkan BL nie.
soh kawan tu kuaq p beli tiket, sedangkan dia sendiri ,ley kua .
dan alasan yang sama, payah nak kuaq bandar sebab jauh,
heishhhh, menyusahkan ja dia taw
dan bila BL  tu tanya,
abeh tu cammana dengan tiket nadia?
dengan selamaba nya dia jawab
laa, da dapat tiket 3.7 , buat apa dengan tiket dia...
errrr. terasa gilaaa, cam tu ka kawan??
nak yang lebih menyenangkan dia, tapi orang lain dia tak mao pikir
dan bila BL  tu tak tahan dengan kerenah dia, yang kuat mengarah tu
BL tu tanya,
nadia, ang nak dak tiket tu, aku nak beli
kami pon juai la kat dia (BL) la, biaq si dia tu taw rasa
dah la tak mcg apa -apa. silap-silap tiket kami burn
si dia pon buntu dan mcg kat BL
weyh, aku dah buntu la, lau tak dak sangat-2 . aku amek tiket nadia la.
dan BL tanya kami, kami soh BL balas kat dia
nadia da jual tiket tu
dan si dia balas
gila hang, aku nak balik dengan apa nie?
(baru taw gelabah hang)
then BL pon malas nak layan dia.. so kena iktihar sendiri..

and the end, kami call BL pagi  4.7 (time tu BL da naik bas)
si dia pon naik bas pagi tu , sebelah bas BL je pun
hahahahaha, pulun sangat nak balik awai, tapi dapat jugak bas yang waktu sama.
BL kata dia mintak pertolongan kakak mana tah, yang jaga bas..
pandai lak iktihar sendiri,
yang pulun dok mengarah kami tu pasaipa,
orang camtu la, nak guna kawan time susa ja.
time senang dia blahh .....


*terasa, tetap terasa, tapi dia bukan orang lain. kawan kami gak :'(





Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie