Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

sayang or menyayangi :)
Sunday, September 4, 2011 ★ 6:39 PM │ (0) angels


love.love.love



Okey, pada kali ney kami  nak habaq sumting lahh tentang tajuk kat atas ney, semuanya refer pada otak kami  berfikirlah. Bukan refer pada mana-mana majalah or  orang or pendapat pakar-pakar cinta. Yang nie just pendapat  kami  sendiri, Naema Naadia Jamaludin je
Katakan lahh ada gurl ,A dan boy,B . kalau pemikiran si A dan B ney sama iaitu bercinta dengan orang yang sayang kat kita, bukan kita sayang kat orang, depa takkan dapat laa, sebabnya. Kalau depa tak stat sayang dulu, orang lain takkan sayang balik pada depa. 
(sumting like orang lain tu tak taw la perasaan depa ) 
Semua orang kan punyai hati dan perasaan, kalau dok sayang orang ja, tapi tak de orang sayang kita ., tak guna jugak kan, kesian kat orang yang terpaksa  sayang ja sepanjang hidup dia..

Kita jugak tak ley Ego dalam bercinta. Kalau sikit-sikit tu tak pela. Banyak-banyak tak ley laa, kesian kat patner kita, nak tinggai tak boley, sebab dah sayang daa. So depa (patner kita ) Kena bersabar jelaa..
Huhu, and kesimpulan yang dapat kami simpulkan adalah


A = gurl
B = boy
A+B= couple



*kan seronok ending dia









Labels:


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
sayang or menyayangi :)
Sunday, September 4, 2011 ★ 6:39 PM │ (0) angels


love.love.love



Okey, pada kali ney kami  nak habaq sumting lahh tentang tajuk kat atas ney, semuanya refer pada otak kami  berfikirlah. Bukan refer pada mana-mana majalah or  orang or pendapat pakar-pakar cinta. Yang nie just pendapat  kami  sendiri, Naema Naadia Jamaludin je
Katakan lahh ada gurl ,A dan boy,B . kalau pemikiran si A dan B ney sama iaitu bercinta dengan orang yang sayang kat kita, bukan kita sayang kat orang, depa takkan dapat laa, sebabnya. Kalau depa tak stat sayang dulu, orang lain takkan sayang balik pada depa. 
(sumting like orang lain tu tak taw la perasaan depa ) 
Semua orang kan punyai hati dan perasaan, kalau dok sayang orang ja, tapi tak de orang sayang kita ., tak guna jugak kan, kesian kat orang yang terpaksa  sayang ja sepanjang hidup dia..

Kita jugak tak ley Ego dalam bercinta. Kalau sikit-sikit tu tak pela. Banyak-banyak tak ley laa, kesian kat patner kita, nak tinggai tak boley, sebab dah sayang daa. So depa (patner kita ) Kena bersabar jelaa..
Huhu, and kesimpulan yang dapat kami simpulkan adalah


A = gurl
B = boy
A+B= couple



*kan seronok ending dia









Labels:


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie