Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

cuma mimpi kot !!
Wednesday, September 14, 2011 ★ 10:39 PM │ (0) angels

Assalamualaikum..
untuk entri pada kali ini pulak 
kami teringin untuk berkongsilah
dengan ampa sumer pasal mimpi kami

mimpi ngeri laa



yeah, kami selalu bermimpi sal excident (3 kali)
dimana satu excident yang dasyat
yelaa kan. sampai berdarah-darah
even though tak nampak cam clear
tapi ia pun menakutkan taw.


Actually, benda ney cam bagi trauma pada kami
yela, kami besa tengok excident depan mata kami
time tu dari Kelantan nak balik Kedah
kat atas sikit pada Tasik Banding tu.
jadi la 1 excident . kete Estima lak tu.
pemandu dia terkeluar and
 family dia yang lain selamat.
tapi kami tak taw lanie dia selamat atau tak
sebab tak amek no fone depa.
almaklumlah time tu kan kalut-kalut
nak bukak posa pulak dan sedikit hujan

Lepas beberapa hari lepas excident tu
kami termimpi yang ada excident depan uma tok kami
kali kedua semalam. tapi yang tu cuma cam pecah barang-barang reta ja
alaa. macam depan reta tu, lampu signal . n camtu laa
dan mimpi kali ketiga pagi tadi
walaupon tidoq sat ja. dan mimpi lagi
-.-


yang kali ketiga tu cam clear sikit
depan mata kot. hancur orang tu
(waa. cam Final Destination lak)
time tu kami gan kak kami naik moto
hurmmm. nak cite lebey lanjut pon.
ampa mesti susah nak paam
takpela. kami cter kat cini pon
cuma nak share dan luahkan pada Belog kami nie

^__^

*anyway , depa kata mimpi nie mainan tidoq ja. hehe. takley nak percaya sangat. yang berlaku mesti ada hikmahnya




Labels:


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
cuma mimpi kot !!
Wednesday, September 14, 2011 ★ 10:39 PM │ (0) angels

Assalamualaikum..
untuk entri pada kali ini pulak 
kami teringin untuk berkongsilah
dengan ampa sumer pasal mimpi kami

mimpi ngeri laa



yeah, kami selalu bermimpi sal excident (3 kali)
dimana satu excident yang dasyat
yelaa kan. sampai berdarah-darah
even though tak nampak cam clear
tapi ia pun menakutkan taw.


Actually, benda ney cam bagi trauma pada kami
yela, kami besa tengok excident depan mata kami
time tu dari Kelantan nak balik Kedah
kat atas sikit pada Tasik Banding tu.
jadi la 1 excident . kete Estima lak tu.
pemandu dia terkeluar and
 family dia yang lain selamat.
tapi kami tak taw lanie dia selamat atau tak
sebab tak amek no fone depa.
almaklumlah time tu kan kalut-kalut
nak bukak posa pulak dan sedikit hujan

Lepas beberapa hari lepas excident tu
kami termimpi yang ada excident depan uma tok kami
kali kedua semalam. tapi yang tu cuma cam pecah barang-barang reta ja
alaa. macam depan reta tu, lampu signal . n camtu laa
dan mimpi kali ketiga pagi tadi
walaupon tidoq sat ja. dan mimpi lagi
-.-


yang kali ketiga tu cam clear sikit
depan mata kot. hancur orang tu
(waa. cam Final Destination lak)
time tu kami gan kak kami naik moto
hurmmm. nak cite lebey lanjut pon.
ampa mesti susah nak paam
takpela. kami cter kat cini pon
cuma nak share dan luahkan pada Belog kami nie

^__^

*anyway , depa kata mimpi nie mainan tidoq ja. hehe. takley nak percaya sangat. yang berlaku mesti ada hikmahnya




Labels:


Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie