Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

21 Ramadhan
Sunday, August 21, 2011 ★ 6:51 PM │ (0) angels



waaa, kira dah 21 lah kita posa noh
tak lama lagi nak raya
aku da tak sabar-sabar nak balik uma
jumpa mak ape suma
nak jenjalan dengan kakla
adik and kengkawan


balik nanti nak buat kuih raya
sebab aku agak minat ar bab-bab macam neh
hahaha
buat banyak-banyak dan nak makan banyak-banyak
baru la puas. nak raya uma membe-membe
dan rumah epiy sekali, nak mintak kat dia duit raya
Agak-agak dia bagi dak errr
kena bagi laaa
dia da reja
kami nak duit jugak Epiy, tak kira laaa


tapi tu a kan 
cuti raya sat sangat, rasa cam tak ada apa-apa jaa
burrrrrrrrrrrr =,=
lepas raya masuk klinikal area
jumpa pesakit
dan start rawat depa 
aku boley ka? minta-minta la boley noh
aku kan ada kawan-kawan yang akan membantu
bantu lahh noh, 
apa-apa pon la nie dok asa excited
nak balik uma ja
nak tunggu ayah mai amek
best nya !!


ayah janji nak bakaq ayam
dan ikan dan  aku nak makan
Masak Lemak Daging Salai Cili Padi
nak nak, nak nak jugak
harap ayah ley masak 
kena jugak, walaupun sikit
yeah !!


*Selamat Berpuasa lagi semua



Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
21 Ramadhan
Sunday, August 21, 2011 ★ 6:51 PM │ (0) angels



waaa, kira dah 21 lah kita posa noh
tak lama lagi nak raya
aku da tak sabar-sabar nak balik uma
jumpa mak ape suma
nak jenjalan dengan kakla
adik and kengkawan


balik nanti nak buat kuih raya
sebab aku agak minat ar bab-bab macam neh
hahaha
buat banyak-banyak dan nak makan banyak-banyak
baru la puas. nak raya uma membe-membe
dan rumah epiy sekali, nak mintak kat dia duit raya
Agak-agak dia bagi dak errr
kena bagi laaa
dia da reja
kami nak duit jugak Epiy, tak kira laaa


tapi tu a kan 
cuti raya sat sangat, rasa cam tak ada apa-apa jaa
burrrrrrrrrrrr =,=
lepas raya masuk klinikal area
jumpa pesakit
dan start rawat depa 
aku boley ka? minta-minta la boley noh
aku kan ada kawan-kawan yang akan membantu
bantu lahh noh, 
apa-apa pon la nie dok asa excited
nak balik uma ja
nak tunggu ayah mai amek
best nya !!


ayah janji nak bakaq ayam
dan ikan dan  aku nak makan
Masak Lemak Daging Salai Cili Padi
nak nak, nak nak jugak
harap ayah ley masak 
kena jugak, walaupun sikit
yeah !!


*Selamat Berpuasa lagi semua



Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie