Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

pak cik tua!!
Saturday, May 7, 2011 ★ 6:37 PM │ (0) angels
Ummm. Ari nie aqu p cari keje.. seharian dok uma.. hurmmm.. not easy to find a work or a job or both... 2 movie aq tengok arie nie.. actually 1 ja.. huhu.. citer.. umm.. ANOTHER CINDERELLA STORY.. besh gak cita 2.. tambah g ada lak c comey Selena Gomez.. kiut miut btoy minah tu.. huhuhu.. cter yg agy 1 tuww KHURAFAT.. cita 2 aq da tengok smlam gan adex aq.. koy 1.30 pg.. lbey kurang cmtu a.. seram gak a ngok pagi 2.. aq xpa a ada spare bantai nak katup muka.. part2 yg tutttt nak kuar aq ttup a muka aq.. then tnya balek kat adex aq.. haha. Xley blah an..
Tadi aq p caqi keja.. around 5 ptang a.. xde keja ksong ponw!! Depa nak amek yg keja lama2.. aq nak keja sat ja.. agak2 ley tampung aq nak p study nanti.. 2 pon kira oke laa.. then aq p a branikan diri p a tnya kat kedai kek niey.. ada la sowing owg tua neh.. pmilik kedai tu a.. pak dy kot.. bukan kot, btoy a pak dy
Oke aq tnya keja kat dy.. then dy jawab xda.. its okey la.. then aq tnya a kat mana nak blaja wat kek neh.. then dy ckap a cmnie cmtu.. Blablablablablabla.. then wak kuaq lak cter sal anak dy.. okeee,, aq pon dega je laa.. la, aq engat ka natang pa... Rupa-rupanya, ceh!! Konon2 anak dy tuw dapat ngaji kat tempat agama apa tah.. aqu pon xbape sure a.. aq pon dgaq jela.. smbang cam aq nie x pandai a.. menceceh caqi keja kat kedai dy.. xley blah nye owang tua.. then dy tnya a.. aq nie ngaji smpai mana ( seem likes aq nie buduh kot.. pakcik 2 ley tya lagutu ) aq pon kata a.. urmmm.. pakcik, kami nie ngaji kat UiTM .. amek mechanical engineering (bhong2 p la ckit2).. pastu dapat nurse SPA..N skunk nie kami tgah tgu nak smbung nurse SPA.. saya saja la nak caqi reja ntok sy p study nanty.. then aq diam.. Pakcik tu pon diam.. then ckap, uishhh.. ag pon hebat gak noh.. Aq kata xdelah besa2 ja... lam atie nie sqonok kot.. hahahahhahahha..
Baqu ko taw owg tua oii.. megah sngat gan anak ko tu.. Pastu dy pon pulun a citer balik sal anak dy msok Maktab Mahmod..
Oh ye ke pakcik?? Do I care?? Asa cam nak ckap cmtuh ja.. baqu taw asa..
Then aq pon mintak a diri coz nak caqi keja tmpat len.. hahahhaha.. Terkedu owg tua tu.. MEGAH lahh sangat.. cam a baguih sangat..
Koman2 aq pon at least aq lepas blajaq x payah kalot na caqi keja berbanding anak ko yang ngaji besaq2 tuh!! (BESAQ kaaa???)
Xpayah lahh belagak sngat, even ko nak cter sal anak ko ponw xpe a.. tp x pyah la LEKEHkan owg lain oke.. mmg la aq nie x kaya tp aq nie pndai ckit pew.. huhuhuhuhu 

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
pak cik tua!!
Saturday, May 7, 2011 ★ 6:37 PM │ (0) angels
Ummm. Ari nie aqu p cari keje.. seharian dok uma.. hurmmm.. not easy to find a work or a job or both... 2 movie aq tengok arie nie.. actually 1 ja.. huhu.. citer.. umm.. ANOTHER CINDERELLA STORY.. besh gak cita 2.. tambah g ada lak c comey Selena Gomez.. kiut miut btoy minah tu.. huhuhu.. cter yg agy 1 tuww KHURAFAT.. cita 2 aq da tengok smlam gan adex aq.. koy 1.30 pg.. lbey kurang cmtu a.. seram gak a ngok pagi 2.. aq xpa a ada spare bantai nak katup muka.. part2 yg tutttt nak kuar aq ttup a muka aq.. then tnya balek kat adex aq.. haha. Xley blah an..
Tadi aq p caqi keja.. around 5 ptang a.. xde keja ksong ponw!! Depa nak amek yg keja lama2.. aq nak keja sat ja.. agak2 ley tampung aq nak p study nanti.. 2 pon kira oke laa.. then aq p a branikan diri p a tnya kat kedai kek niey.. ada la sowing owg tua neh.. pmilik kedai tu a.. pak dy kot.. bukan kot, btoy a pak dy
Oke aq tnya keja kat dy.. then dy jawab xda.. its okey la.. then aq tnya a kat mana nak blaja wat kek neh.. then dy ckap a cmnie cmtu.. Blablablablablabla.. then wak kuaq lak cter sal anak dy.. okeee,, aq pon dega je laa.. la, aq engat ka natang pa... Rupa-rupanya, ceh!! Konon2 anak dy tuw dapat ngaji kat tempat agama apa tah.. aqu pon xbape sure a.. aq pon dgaq jela.. smbang cam aq nie x pandai a.. menceceh caqi keja kat kedai dy.. xley blah nye owang tua.. then dy tnya a.. aq nie ngaji smpai mana ( seem likes aq nie buduh kot.. pakcik 2 ley tya lagutu ) aq pon kata a.. urmmm.. pakcik, kami nie ngaji kat UiTM .. amek mechanical engineering (bhong2 p la ckit2).. pastu dapat nurse SPA..N skunk nie kami tgah tgu nak smbung nurse SPA.. saya saja la nak caqi reja ntok sy p study nanty.. then aq diam.. Pakcik tu pon diam.. then ckap, uishhh.. ag pon hebat gak noh.. Aq kata xdelah besa2 ja... lam atie nie sqonok kot.. hahahahhahahha..
Baqu ko taw owg tua oii.. megah sngat gan anak ko tu.. Pastu dy pon pulun a citer balik sal anak dy msok Maktab Mahmod..
Oh ye ke pakcik?? Do I care?? Asa cam nak ckap cmtuh ja.. baqu taw asa..
Then aq pon mintak a diri coz nak caqi keja tmpat len.. hahahhaha.. Terkedu owg tua tu.. MEGAH lahh sangat.. cam a baguih sangat..
Koman2 aq pon at least aq lepas blajaq x payah kalot na caqi keja berbanding anak ko yang ngaji besaq2 tuh!! (BESAQ kaaa???)
Xpayah lahh belagak sngat, even ko nak cter sal anak ko ponw xpe a.. tp x pyah la LEKEHkan owg lain oke.. mmg la aq nie x kaya tp aq nie pndai ckit pew.. huhuhuhuhu 

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie