Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

My choice or my fevret boy or my Prine charming
Tuesday, May 17, 2011 ★ 2:25 PM │ (0) angels

Sumer orang mempunyai impian perkahwinan n life after marriage depa an, aq pon sama..
tah la, asa tiba-tiba ja nak tuleh sal Haha, agak aneh kan tajuknyer, ye lahh, tetiba ja cter sal my fevret boy neh, agak ta ley blah an . an an .. tak adalahh, aq bukan nak merapu dalam hal ney..


Orite, actually.. aq tengok ramai owg yang da kawen, baya-baya aq n atassikit a dari aq.. (tp kaka aq x kawen g) bila taw ley dapat jodoh dia tuw... Tahlaaa, hahahhahha..

Okey2, back 2 basic.. kalaulah aq da kawen nanti kan.. urmmmm.... aq akan bangun awal, then masak ntok hubby aq laa, law pagi2 yg sedap nasik lemak.. yup, aq akan blajaq wat nasi lemak dari mak, mak ckup mahir.. huhu, wat gan sambal sotong n udang .. waaa, besh betoy haa.. yg tu aq nak wat masa ari pertama kami (refer kpd aq gan hubby aq) hahahha stay kat uma sendiri, bukan uma mentua or mak awww...

Then, aq nak pkai dress2 yg aq taley pkai kat lua, cam aq ada la beberapa dress yg mak aq tak kasi aq pkai bila aq kua.. hahaha. Seksi depan hubby kita ta pew kan, then aq nak ikat sanggul, buat rambut depan.. n pkai apron yg comel 2(ada tedy bear n beropol2), n yg ada reben.. huhu, mekap2 ckit bg Nampak cute n jadilahh, hahahaha.. kemas rumah, layan my hubby dengan penuh mesra, sambel dengar lagu Kiss Me (ampa taw an lagu tuw) special ntok hubby aq.. ^__^


Sweeeeettnyaaaaa .. seronok pulak denga bila dapat kawen.. bersama2 dengan hubby n bercerita dengan dy.. tambah lak aq suka bercerita.. banyak story taw nak citer.. hahahaha.. law boley aq akan masak ntok hubby aq, ta nak laa bagi dy makan lua.. aq pon pandai masak especially ayam masak merah.. sedap aww, mak pon puji sedap, ayah pon kata aq ley masak so kira jadilahh 

*Jadi yang tercomey untuk dia
* Jadi yang tersweet untuk dia
* Jadi yang selalu tersenyum untuk dia
 *Jadi yang terceria untuk dia
* Jadi yang terbest untuk dia

Huhuhuhu.. agak annoying tapi biaq p lahhh.. kan besh law dapat Prince charming tuw..
Naema Naadia Jamaludin
With...
Still Looking......... :)

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
My choice or my fevret boy or my Prine charming
Tuesday, May 17, 2011 ★ 2:25 PM │ (0) angels

Sumer orang mempunyai impian perkahwinan n life after marriage depa an, aq pon sama..
tah la, asa tiba-tiba ja nak tuleh sal Haha, agak aneh kan tajuknyer, ye lahh, tetiba ja cter sal my fevret boy neh, agak ta ley blah an . an an .. tak adalahh, aq bukan nak merapu dalam hal ney..


Orite, actually.. aq tengok ramai owg yang da kawen, baya-baya aq n atassikit a dari aq.. (tp kaka aq x kawen g) bila taw ley dapat jodoh dia tuw... Tahlaaa, hahahhahha..

Okey2, back 2 basic.. kalaulah aq da kawen nanti kan.. urmmmm.... aq akan bangun awal, then masak ntok hubby aq laa, law pagi2 yg sedap nasik lemak.. yup, aq akan blajaq wat nasi lemak dari mak, mak ckup mahir.. huhu, wat gan sambal sotong n udang .. waaa, besh betoy haa.. yg tu aq nak wat masa ari pertama kami (refer kpd aq gan hubby aq) hahahha stay kat uma sendiri, bukan uma mentua or mak awww...

Then, aq nak pkai dress2 yg aq taley pkai kat lua, cam aq ada la beberapa dress yg mak aq tak kasi aq pkai bila aq kua.. hahaha. Seksi depan hubby kita ta pew kan, then aq nak ikat sanggul, buat rambut depan.. n pkai apron yg comel 2(ada tedy bear n beropol2), n yg ada reben.. huhu, mekap2 ckit bg Nampak cute n jadilahh, hahahaha.. kemas rumah, layan my hubby dengan penuh mesra, sambel dengar lagu Kiss Me (ampa taw an lagu tuw) special ntok hubby aq.. ^__^


Sweeeeettnyaaaaa .. seronok pulak denga bila dapat kawen.. bersama2 dengan hubby n bercerita dengan dy.. tambah lak aq suka bercerita.. banyak story taw nak citer.. hahahaha.. law boley aq akan masak ntok hubby aq, ta nak laa bagi dy makan lua.. aq pon pandai masak especially ayam masak merah.. sedap aww, mak pon puji sedap, ayah pon kata aq ley masak so kira jadilahh 

*Jadi yang tercomey untuk dia
* Jadi yang tersweet untuk dia
* Jadi yang selalu tersenyum untuk dia
 *Jadi yang terceria untuk dia
* Jadi yang terbest untuk dia

Huhuhuhu.. agak annoying tapi biaq p lahhh.. kan besh law dapat Prince charming tuw..
Naema Naadia Jamaludin
With...
Still Looking......... :)

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie