Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

couple kapel :)
Tuesday, May 10, 2011 ★ 4:04 PM │ (0) angels
Okey.. sumernya da wat releti0nship depa.. owg yg have ‘sumthing’ gan aq.. ‘A’ gan ‘A’ n ‘F’ ngan ‘F’

Secara srentak lak tu.. agak mgecewakan aq.. but, all the past.. let bygone be bygone.. Rite?? Even though aq nmpak as usual.. but deep in my heart aq still terasa.. aq juga manusia.. lemah cam owg lain.. punyai atie dan feeling..
Tapi x bermakna aq x suka aq harus benci.. biaqla.. semoga bahgia ea korunk sumer.. urmmm.. depa pon xmgkin kot taw aq ucap bnda neh.. tp nevermind..
Mybe aq pon akan dapat sowg.. Cuma lmbat ckit kot.. aq x reti daa sumer2 nie.. aq bukan pndai ngat bab cinta2 neh.. coz aq pon bkan selalu sgat bercinta..
Banyak owg yg aq SUKA tp tak SAYANG.. agak aneh bunyinya.. nak cari seowg yg perfect not too easy.. aq pon bukan perfect sngat.. huhu..

Law ley aq nak yg (neh list2)
:- of coz la nak yg ada rupa kit.. agak2 ley dipandang manis.. cumey kit.. x banyak pon xpa.. gelap kit dari aq.. lao dy putih mesty owg ktuk (tu dia aih.. pkwe bkan men ensem, awex hampeh) aq xnak a cmtuh..

:- owg kata better amek laki yg berusia ckit dari kita (bukan tua2 keyh!!) agak2 lam 20 smpai 25.. BETOY KA?? Aq kat mana2 pon xpa.. okeh..lanie, aq baqu 18.. tp secara theriotically aq skunk neh da 19 (still solo) sooo, law pkwe around 19 hngga 22 okey kod.. ckup a, xmao tua2..

:- haaa.. nie pnting noh.. aq xnak pwe aq seowg yg sengkek.. agak2 ley treat aq time kua date pon jadi a.. aq bukan mintak lbey2.. hahaha.. tp cm lao skali skala aq treat dy lak xpa a.. xnak a cari pkwe tip top tp time kua.. aq yg blanja.. kopak la chek lagunie.. haha

:- kalao boley.. law boley a.. bukan nak demand.. nak pwe yg ada keta.. hahaha..bukan nak mintak, tp nak mrasa jew..huhu coz lao moto, aq pon da ada, better lao kua aq bwak transport sendri.. haha.. keta aq xpandai bwak g.. bahaya kod nanty lao aq yg pndu.. coming soon ley a.. hahahahahaha


Huhhh.. kuat berangan lak aii aq ne.. tp aq pon bkan perfect mana.. aq x bapa kisah ngat sal pwe2 neh.. aslkan aq bekenan jadilah noh. so, sapa yg pndai jaga atie aq, baik atie, n kelakar, tu yg pnting ky.. n n n n yg pnting NOT PLAYING FOOL OF ME !!! x menkan aq keyh.. aq akan trima lahh ampa n syang kat ampa.. hahahahha 

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
couple kapel :)
Tuesday, May 10, 2011 ★ 4:04 PM │ (0) angels
Okey.. sumernya da wat releti0nship depa.. owg yg have ‘sumthing’ gan aq.. ‘A’ gan ‘A’ n ‘F’ ngan ‘F’

Secara srentak lak tu.. agak mgecewakan aq.. but, all the past.. let bygone be bygone.. Rite?? Even though aq nmpak as usual.. but deep in my heart aq still terasa.. aq juga manusia.. lemah cam owg lain.. punyai atie dan feeling..
Tapi x bermakna aq x suka aq harus benci.. biaqla.. semoga bahgia ea korunk sumer.. urmmm.. depa pon xmgkin kot taw aq ucap bnda neh.. tp nevermind..
Mybe aq pon akan dapat sowg.. Cuma lmbat ckit kot.. aq x reti daa sumer2 nie.. aq bukan pndai ngat bab cinta2 neh.. coz aq pon bkan selalu sgat bercinta..
Banyak owg yg aq SUKA tp tak SAYANG.. agak aneh bunyinya.. nak cari seowg yg perfect not too easy.. aq pon bukan perfect sngat.. huhu..

Law ley aq nak yg (neh list2)
:- of coz la nak yg ada rupa kit.. agak2 ley dipandang manis.. cumey kit.. x banyak pon xpa.. gelap kit dari aq.. lao dy putih mesty owg ktuk (tu dia aih.. pkwe bkan men ensem, awex hampeh) aq xnak a cmtuh..

:- owg kata better amek laki yg berusia ckit dari kita (bukan tua2 keyh!!) agak2 lam 20 smpai 25.. BETOY KA?? Aq kat mana2 pon xpa.. okeh..lanie, aq baqu 18.. tp secara theriotically aq skunk neh da 19 (still solo) sooo, law pkwe around 19 hngga 22 okey kod.. ckup a, xmao tua2..

:- haaa.. nie pnting noh.. aq xnak pwe aq seowg yg sengkek.. agak2 ley treat aq time kua date pon jadi a.. aq bukan mintak lbey2.. hahaha.. tp cm lao skali skala aq treat dy lak xpa a.. xnak a cari pkwe tip top tp time kua.. aq yg blanja.. kopak la chek lagunie.. haha

:- kalao boley.. law boley a.. bukan nak demand.. nak pwe yg ada keta.. hahaha..bukan nak mintak, tp nak mrasa jew..huhu coz lao moto, aq pon da ada, better lao kua aq bwak transport sendri.. haha.. keta aq xpandai bwak g.. bahaya kod nanty lao aq yg pndu.. coming soon ley a.. hahahahahaha


Huhhh.. kuat berangan lak aii aq ne.. tp aq pon bkan perfect mana.. aq x bapa kisah ngat sal pwe2 neh.. aslkan aq bekenan jadilah noh. so, sapa yg pndai jaga atie aq, baik atie, n kelakar, tu yg pnting ky.. n n n n yg pnting NOT PLAYING FOOL OF ME !!! x menkan aq keyh.. aq akan trima lahh ampa n syang kat ampa.. hahahahha 

Photobucket
OLDER POST | NEWER POST
Pink Bow Tie