Photobucket
Everyday Is A Beautiful Day
click on the dropdown menu to navigate through this blog

hye sumer !
Saturday, March 12, 2011 ★ 1:57 AM │ (0) angels

Oke. As usual, firstly of coz la kena gtaw nama.. my name is NAEMA NAADIA BINTI JAMALUDIN .for my father, beliau pgey aq Naim.. mak long aq pon cmtu.. but, Ramai yang pangey aq Naema.. a lot of them.. ada yg pgey Nadia.... thats name look modern, I`m guess.. aq pon oke je, as long they use my own name, not the fake one, mybe their create another name for me.. hahaha.. tp ada a sowg abg neh, time tuww aq keja kat kilang neh.. haa, abg tuh called me Naomei.. even he put ‘thats’ name lam phone dy.. pe citer la abg rejab.. rindu pulak kat dy.. huhu


14.11.1992 , tarikh keramat buad aq.. coz time tu aq dilahirkan lam dunia neh ..every 14.11 aq akan meningkat dewasa dari taun ke taun.. even that, tumberasan aq agak slow.. aq x pon besaq2, tinggi da okey but my weight, imbalance kot.. xpe la.. as long I`m heppy wif my life..


Kedah Darul Aman , tempat asalku.. dulu.. aq stay kat Seremban.. time form 3.. haa.. nak naek form 3 a.. aq pindah cni.. geng2 Kedah ckap kasaq kod.. mula2 aq denga agak tkot a.. tapi bila da lama2,, besh weh, habaq hang.. hahahahha.. some word that akhir gan ‘R’ akan jadik ‘Q’.. not some, but all of them kot.. hahaha.. and ayat dy xkan tkaq jadi eeee lau akhir gan aaaa ( ampa paam dax?? Lau ta paam, paam2 kan la noh!!)


Orait.. my behaviour plak.. aq nie suka gelak.. wif a lot.. thats mean a lot for me.. a happiness.. HAHA ! yekew?? Agaknya kot.. but sumtimes, aq nie cepat terasa.. yah!! If keadaan sekeliling yg melukakn atie aq, cara ntok aq atasi natang neh.. snang ja.. aq akan menangis.. depa kata lao kita nageh, akan hilang ckit beban tuh!! aq suke kaler pink, hitam.. Tp mostly pink a.. pink for a gurl rite??? Cute for a boy.. haha .. aq suka dengaq lagu.. latest one.. omputih punya.. haaa.. lagu2 english yg sedey.. aq ckup suka weh.. hafai siap tuh !! sebab an, LYRICS depa da meaning2 yg tersembunyi.. Indie aq pon suka gak, Indon n lagu Melayu (kadang2).. aq suka tengok citer omputih.. coz the way they talk. Tambah g cter2 remaja.. cumey betoy..

This is my blog, com join me if you're follow me :) waa macam iklan follow me la pulak :D

Photobucket
| NEWER POST
Pieces Of Me
Mind Intro

Assalamualaikum,hi peeps,I am Naema Naadia Jamaludin and this is my blog, it's mine. Saya dah berpunya dan boyfie saya bernama Mohammad Ismadi Bin Mat Isa and the world must know that I LOVE HIM sooooo much :)Saya sekarang berada di Bintulu,Sarawak sebab kerja kat sini kat Hospital Bintulu. Almost 1 years at Peadiatric Ward. Okay peeps , that alls for intro .Do add and follow me to know more :)Thanks !
Scream Here!
leave your message here and I'll pay you a visit later

Lovely Days
"You are my day and your love is my life."

Pada suatu pagi di satu sekolah menengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :
PELAJAR : Cikgu, macam mana kita nak pilih seseorang yang terbaik sebagai orang paling kita sayang?. Macam mana juga kasih sayang itu nak berkekalan?
CIKGU : Oh, awak nak tahu ke?.Emmm…baiklah, sekarang kamu buat apa yang saya suruh. Ikut je ye…mungkin kamu akan dapat apa jawapannya.
PELAJAR : Baiklah…apa yang saya harus buat?
CIKGU : Kamu pergi ke padang sekolah yang berada di luar kelas sekarang juga. Kamu berjalan di atas rumput di situ dan sambil memandang rumput di depan kamu, pilih mana yang PALING cantik tanpa menoleh ke belakang lagi walaupun sekali. Dan kamu petiklah rumput yang PALING cantik yang berada di depan kamu tersebut dan selepas itu bawa balik ke kelas.
PELAJAR : Ok. Saya pergi sekarang dan buat apa yang cikgu suruh.
Apabila pelajar tersebut balik semula ke kelas, tiada pun rumput yang berada di tangannya. Maka cikgu pun bertanya kepada pelajar tersebut.
CIKGU : Mana rumput yang cikgu suruh petik?
PELAJAR : Oh, tadi saya berjalan di atas rumput dan sambil memandang rumput yang berada di situ, saya carilah rumput yang paling cantik. Memang ada banyak yang cantik tapi cikgu kata petik yang paling cantik maka saya pun terus berjalan ke depan sambil mencari yang paling cantik tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi sampai di penghujung padang, saya tak jumpa pun yang paling cantik. Mungkin ada di antara yang di belakang saya sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak boleh menoleh ke belakang semula, jadi tiadalah rumput yang saya boleh petik.
CIKGU: Ya, itulah jawapannya. Maknanya, apabila kita telah berjumpa dengan seseorang yang kita sayang, janganlah kita hendak mencari lagi yang lebih baik daripada itu. Kita patut hargai orang yang berada di depan kita sebaik-baiknya. Janganlah kita menoleh ke belakang lagi kerana yang berlaku tetap dah berlaku. Dan semoga yang berlalu tidak lagi berulang. Jika kita berselisih faham dengan orang yang kita sayang itu, kita boleh perbetulkan keadaan dan cuba teruskan perhubungan tersebut walaupun banyak perkara yang menggugat perhubungan tersebut. Dan ingatlah orang yang kita sayang itulah kita jumpa paling cantik dan paling baik pada MULANYA walaupun nak ikutkan banyak lagi yang cantik dan baik seperti rumput tadi. KECUALILAH jika perhubungan tersebut tak boleh diselamatkan lagi, maka barulah kita mulakan sekali lagi. Maka sayangilah orang yang berada di depan kita dengan tulus dan ikhlas.
LOVE IS UNIQUE :D

Facebook Naema Na'dia Jamaludin
hye sumer !
Saturday, March 12, 2011 ★ 1:57 AM │ (0) angels

Oke. As usual, firstly of coz la kena gtaw nama.. my name is NAEMA NAADIA BINTI JAMALUDIN .for my father, beliau pgey aq Naim.. mak long aq pon cmtu.. but, Ramai yang pangey aq Naema.. a lot of them.. ada yg pgey Nadia.... thats name look modern, I`m guess.. aq pon oke je, as long they use my own name, not the fake one, mybe their create another name for me.. hahaha.. tp ada a sowg abg neh, time tuww aq keja kat kilang neh.. haa, abg tuh called me Naomei.. even he put ‘thats’ name lam phone dy.. pe citer la abg rejab.. rindu pulak kat dy.. huhu


14.11.1992 , tarikh keramat buad aq.. coz time tu aq dilahirkan lam dunia neh ..every 14.11 aq akan meningkat dewasa dari taun ke taun.. even that, tumberasan aq agak slow.. aq x pon besaq2, tinggi da okey but my weight, imbalance kot.. xpe la.. as long I`m heppy wif my life..


Kedah Darul Aman , tempat asalku.. dulu.. aq stay kat Seremban.. time form 3.. haa.. nak naek form 3 a.. aq pindah cni.. geng2 Kedah ckap kasaq kod.. mula2 aq denga agak tkot a.. tapi bila da lama2,, besh weh, habaq hang.. hahahahha.. some word that akhir gan ‘R’ akan jadik ‘Q’.. not some, but all of them kot.. hahaha.. and ayat dy xkan tkaq jadi eeee lau akhir gan aaaa ( ampa paam dax?? Lau ta paam, paam2 kan la noh!!)


Orait.. my behaviour plak.. aq nie suka gelak.. wif a lot.. thats mean a lot for me.. a happiness.. HAHA ! yekew?? Agaknya kot.. but sumtimes, aq nie cepat terasa.. yah!! If keadaan sekeliling yg melukakn atie aq, cara ntok aq atasi natang neh.. snang ja.. aq akan menangis.. depa kata lao kita nageh, akan hilang ckit beban tuh!! aq suke kaler pink, hitam.. Tp mostly pink a.. pink for a gurl rite??? Cute for a boy.. haha .. aq suka dengaq lagu.. latest one.. omputih punya.. haaa.. lagu2 english yg sedey.. aq ckup suka weh.. hafai siap tuh !! sebab an, LYRICS depa da meaning2 yg tersembunyi.. Indie aq pon suka gak, Indon n lagu Melayu (kadang2).. aq suka tengok citer omputih.. coz the way they talk. Tambah g cter2 remaja.. cumey betoy..

This is my blog, com join me if you're follow me :) waa macam iklan follow me la pulak :D

Photobucket
| NEWER POST
Pink Bow Tie